MIKRODERMOABRAZIJA

Dijamantski piling

ŠTA JE MIKRODERMOABRAZIJA?

Mikrodermoabrazija je postala jedan od najpopularnijih tretmana u svetu za blistav ten i čistoću lica. Radi se o bezbednoj metodi koja pomoću dijamantske glave pilinguje kožu i time podstiče njeno intezivno obnavljanje.

Dijamantska mikrodermoabrazija je mehaničko skidanje površinskih, izumrlih slojeva kože uz pomoć sonde sa dijamantskom glavom i vakumom koji ujedino vrši i vakum masažu, što doprinosi boljem čišćenju lica, ali i poboljšavanju cirkulacije i limfne drenaže. Na taj način se podstiče rast novih ćelija kože u bazalnom sloju.

Stanje kože je vidljivo već nakon prvog tretmana – koža postaje rumena i glatka, ten se ujednačava. Za optimalan efekat treba sprovesti 4-6 tretmana, jednom u 7 dana.

Posle tretmana je povećana osetljivost kože na Sunčeve zrake, i zbog toga se ne treba sunčati minimum 24h posle tretmana.

Sama procedura ne traje duže od 30 minuta i osim na licu možemo je primeniti i na rukama, šakama i dekolteu. Takođe dijamantska mikrodermoabrazija je idealan tretman pre tretmana mezoterapije jer uklanja sloj mrtvih ćelija koje su najveća prepreka prodoru korisnih materija kroz kožu.

Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana, dok je broj tretmana individualan u zavisnosti od tipa i stanja kože. Tretman je bezbolan zbog efekta vakum masaže koja je pored toga što daje osećaj prijatnosti ima i delotvornu ulogu.

Mikrodermoabrazija se ne preporučuje dijabetičarima. Mikrodermoabraziju nije preporučljivo primenjivati kada pacijent boluje od rozacee, telangiektazija ili proširenih kapilara, bakterijskih infekcija kože, herpesa, zaravnjenih bradavica ili kada se koristi izitretinoin – roakutan.